Read the passage from "The Tell-Tale Heart.”

It is impossible to say how first the idea entered my brain; but once conceived, it haunted me day and night. Object there was none. Passion there was none. I loved the old man. He had never wronged me. He had never given me insult. For his gold I had no desire. I think it was his eye! yes, it was this! He had the eye of a vulture—a pale blue eye, with a film over it.

The best summary of the internal conflict in the passage is that the narrator

is confused by his affection for the old man.
struggles with his decision to kill the old man.
is confused by the old man’s mistreatment of him.
struggles with his desire for the old man’s wealth.

Respuesta :

Answer: B) struggles with his decision to kill the old man.

Explanation: in literature, a conflict is a struggle between opposite forces, usually between a character (the main character or a very important one) and himself (internal conflict), society or another character (external conflict). In the given excerpt from "The Tell-Tale Heart" we can see an example of an internal conflict, because the narrator explains how the old man has been always good with him, and yet he wants to kill him because of his vulture eye.

The Tell-Tale Heart follows an anonymous, temperamental storyteller who demands his mental stability in the wake of killing an elderly person with The homicide is determined, and the killer conceals the body by  it into pieces and concealing it under the sections of flooring.

What is conflict?

In writing, a  conflict contention is a battle between inverse powers, typically between a person the principle character or a vital one and himself struggle under the surface, society or another person outer clash.

In the given portion from "The Tell-Tale Heart" we can see an illustration of an inner, in light of the fact that the storyteller makes sense of how the elderly person has been generally great with him, but he needs to kill him in view of his vulture eye.

For more information about conflict, refer the following link:

https://brainly.com/question/1869421