WILL GIVE BRAINLIEST!!! TIMED SO PLEASE HURRY!!!
Read the passage from Sugar Changed the World.

In the 1100s, the richest Europeans slowly began to add more flavor to their food—because of a series of fairs and wars. A smart count in the Champagne region of France guaranteed the safety of any merchant coming to sell or trade at the markets in the lord's lands. Soon word spread, and the fairs flourished. Starting around 1150, the six Champagne fairs became the one place where Europeans could buy and sell products from the surrounding world—a first step in connecting them to the riches and tastes beyond. Fortress Europe was slowly opening up.

How do the details in this passage support the central idea?
The details provide examples of how France gradually became a place for worldwide trade.
The details describe the various measures that were taken to keep the merchants safe.
The details explain why Europe immediately welcomed foreign traders to its marketplaces.
The details describe how a series of wars brought about the downfall of a European fortress.

Respuesta :

Answer:

A). The details provide examples of how France gradually became a place for worldwide trade.

Explanation:

As per the question, option A reveals that how the details support the central idea of the passage as the 'illustrations provided discloses how France eventually became a place for worldwide trade'. Illustrations or examples always play a vital role in validating the central idea or claim of the author and establish the credibility of the author and his claim. Similarly, in the given passage the illustrations 'starting around 1150....buy and sell products...', 'a first step...beyond', etc. portray the manner in which France slowly took the world market. Thus, option A is the correct answer.

The details provide examples of how France gradually became a place for worldwide trade is the details in this passage support the central idea. Hence, option A is correct.

What is the concept of the passage?

According to the question, it explains how the specifics assist the passage's main thesis by "disclosing how France eventually became a place for international trade." Illustrations or examples are usually crucial in establishing the author's credibility and validating the main argument or assertion of the author.

Similar to this, the supplied passage's illustrations, such as "beginning about 1150 buy and sell things" "a first step beyond," etc, show how France gradually dominated the global market.

Thus, option A, The details provide examples of how France gradually became a place for worldwide trade, is correct.

For more details about concept of the passage, click here:

https://brainly.com/question/18026334

#SPJ6