PLEASE HELP DUE RN! WILL GIVE BRAINLIEST!

Read the excerpt from "A History of Voting Rights.”

Frederick Douglass, an African American man who had been born into slavery and later escaped, became a leader of the abolitionist movement. In addition to becoming a spokesman for the cause of abolition, Douglass ran a newspaper in which he published his views against slavery and for women’s rights. In 1848, Douglass, too, addressed the convention at Seneca Falls. He is credited with gaining the necessary support to pass the resolution calling for women’s suffrage.



Which details are essential to an objective summary of this excerpt? Check all that apply.

Douglass was a strong supporter of women’s rights.

Douglass staunchly advocated for the abolition of slavery.

Douglass bravely ran a newspaper that supported his causes.

Douglass became friends with Elizabeth Cady Stanton in Seneca Falls.

Douglass was a very intelligent man who gave inspiring speeches.

Douglass was a person who had escaped from slavery.

Respuesta :

Check 1, 2, 3, and 6.

Answer:

  • Douglass was a strong supporter of women’s rights.
  • Douglass staunchly advocated for the abolition of slavery.
  • Douglass bravely ran a newspaper that supported his causes.
  • Douglass was a person who had escaped from slavery.

Explanation:

These are the details that best provide an objective summary of the excerpt. In the passage, we learn that Douglass was a man who escaped from slavery and became a supporter of abolition. We also learn that he established a newspaper that supported his causes and that he was a supporter of women's rights. However, the claim that he was intelligent and that his speeches were inspiring is not based on the evidence of the passage. Moreover, the passage does not mention whether Douglass was friend with Elizabeth Cady Stanton or not.