contestada

HELP ASAP!!!!!! read this excerpt from the time travelled by H.G. Wells and then answer the question that follows:

“now i want you clearly to understand that this lever, being pressed over, sends the machine gliding into the future, and this other reverses the motion. I am going to press the lever, and off the machine will go. It will vanish, pass into future time, and disappear. Have a good look at the thing. Look at the table too, satisfy yourselves there is no trickery. i don’t want to waste this model, and then be told I’m a quack." There was a minutes pause perhaps. The psychologist seemed about to speak to me, but changed his mind. Then the Time traveler put forth his finger towards the lever. He sent forth the model Time machine on its interminable voyage. We all saw the lever turn. I am absolutely certain there was no trickery. There was a breath of wind, and the lamp flame jumped. One of the candles on the mantle was blown out, and the little machine said only swung around, became indistinct, was seen as a ghost; and it was gone—vanished!

which of the following is an example of theme in this excerpt?

-time travel
-friends are enemies
-seeing is believing
-machinery

Respuesta :

Your answer would be "seeing is believing." The scientist was only telling the character about what the time traveling machine could do, but needed to actually show the character that the machine wasn't a fraud by actually sending it through time.

Seeing is believing is an example of the theme in this excerpt. The scientist needed to send the time-traveling device through time in order to prove to the character that it was real, rather than just informing him about what it could do. Hence, option C is correct.

What is the concept of the story?

The speaker, a psychologist, and potentially more individuals are shown how a time traveller uses his machine to go back and forth in time.

When the time traveller touches a lever to indicate that it is presumably travelling into the future, the machine then vanishes. Since time travel is the fundamental premise of the tale, it is what is being discussed in the extract.

As a result, the primary subject of this passage is time travel, specifically how a time traveller possesses a machine that can travel across time.

Thus, option C is correct.

For more details about concept of the story, click here:

https://brainly.com/question/8890847

#SPJ2