ead the excerpt from Utopia. I never saw a clearer instance of the opposite impressions that different customs make on people than I observed in the ambassadors of the Anemolians, who came to Amaurot when I was there. As they came to treat of affairs of great consequence, the deputies from several towns met together to wait for their coming. The ambassadors of the nations that lie near Utopia, knowing their customs, and that fine clothes are in no esteem among them, that silk is despised, and gold is a badge of infamy, used to come very modestly clothed; but the Anemolians, lying more remote, and having had little commerce with them, understanding that they were coarsely clothed, and all in the same manner, took it for granted that they had none of those fine things among them of which they made no use; and they, being a vainglorious rather than a wise people, resolved to set themselves out with so much pomp that they should look like gods, and strike the eyes of the poor Utopians with their splendour. Which is the central idea of this excerpt? The Anemolians are very careful about wearing fine clothes. The Anemolians do not like wearing gold and silk. The Utopians are not concerned about dressing fashionably. The Utopians are jealous of the Anemolians' clothing. Mark this and return

Respuesta :

Answer:

C. The Utopians are not concerned about dressing fashionably.

Explanation:

The Utopians are not concerned about dressing fashionably is the central idea of this excerpt. Hence, option C is correct.

What is the concept of the passage?

A civilization that is ideal but is only hypothetical is what is known as a "Utopia." Raphael Hythloday is shown telling Thomas More and his buddy Peter Giles stories in the novel "Utopia" by More. The society that is defined as the "utopia" is the best-organized society in the entire universe.

The inhabitants of this island don't worry about becoming wealthy and don't feel the need to do so. Everyone looks out for one another, with the poor helping the privileged in whatever way they can and the other way around. Hythloday introduces the discussion on the idea of a "Utopia" by describing how, on one occasion, the Utopians display a lack of interest in wearing elegant, expensive outfits, even when meeting diplomats.

Thus, option C is correct.

For more details about concept of the passage, click here:

https://brainly.com/question/12570623

#SPJ6