Read the passage from an argumentative essay. Many endangered species are currently threatened by climate change. There are some laws already in place, but are they effective enough? Anyone with a conscience knows that these creatures deserve the chance to survive without outside threats impeding their survival. I suppose this is a tough decision for lawmakers, but I hope they choose wisely. Which statement best evaluates the claim in the passage? The claim is ineffective because the language used is unclear and the reasoning does not strongly support it. The claim is unsuccessful because most people will not agree with the opinion and reasoning stated in the claim. The claim is logical because it makes sense and the reasoning used to support it is plausible, varied, and effective. The claim is compelling because there is variety in the supporting evidence and the call to action is powerful.

Respuesta :

Answer:

The claim is ineffective because the language used is unclear and the reasoning does not strongly support it.

Explanation:

The author of this essay apprehends vague claims, without presenting the details that come to support the claims, such as "Some laws already in force" which laws? when did these laws come into effect?

The essay does not show the situation of animals threatened by extinction due to climate change, it does not show what the animals are, what the climate changes are and how these changes affect those animals. That is, the claim made in the essay is ineffective because the language used is not clear and the reasoning does not support it strongly.

Answer:

A. The claim is ineffective because the language used is unclear and the reasoning does not strongly support it.

Explanation:

got it right