The success of the Information Age depends on the ability to protect information as it flows around the world, and this relies on the power of cryptography. Encryption can be seen as providing the locks and keys of the Information Age. For two thousand years encryption has been of importance only to governments and the military, but today it also has a role to play in facilitating business, and tomorrow ordinary people will rely on cryptography in order to protect their privacy.

—The Code Book,
Simon Singh

What is true about the way this passage presents information? Check all that apply.

It focuses on the topic of encryption.
It gives factual examples.
It employs an informative style.
It discusses exact dates and places.
It mentions the history of cryptography.

Respuesta :

Answer:

The passage employs the given first, third and fifth options.

Explanation:

The passage discusses the power of cryptography as it leads to the success of information age. It informs about its power to safeguard privacy leading to success in various spheres be it business or personal information in future. A bit of history is also there when the time period of its continued existence in the past is stated.

So, the passage given from The Code Book by Simon Singh focuses on the topic of encryption. It  employs an informative style and mentions the history of cryptography.

A.It focuses on the topic of encryption.

B.It gives factual examples.

C.It employs an informative style.

E.It mentions the history of cryptography.