How does Bradbury describe the sun? Citing at least two descriptive passages that you find in the text, explain what the sun means to the
characters in the story.
(All Summer in a Day)

Respuesta :

Answer: the sun symbolises hope and life.

Explanation:

A description of the sun is "It was the color of flaming bronze and it was very large. And the sky around it was a blazing blue tile color. And the jungle burned with sunlight as the children, released from their spell, rushed out, yelling, into the springtime." It's the main description of it. Another one is Margot's poem about the sun "I think the sun is a flower,That blooms for just one hour.". She also said "it's like a penny".

Margot, who recalls the sun because she's not from Venus, she's from the Earth, is different from the other kids. She looks washed away and her colours had faded away, because of the lack of sunlight, she's like an old photograph. The rest of the kids are pale, because they have never ever seen the sun until that day.

When the sun came out, all of the kids except from Margot, who had been locked in a wardrobe, enjoyed and played under the sunlight, it seem that they had been released in freedom for the first time in their lives. They weren't empathetic before this moment, they only were capable of feeling guilt after they had seen the sun. No one cared about Margot until they knew what the sun was like, after they knew what real life was, with its real colours. The sun changed their lives, it meant life. It meant happiness. It meant hope, it gave them a reason to keep on living, because in seven years, they would see it one more time.

  • Bradbury describes the sun by saying, "It was the color of flaming bronze and it was very large. And the sky around it was a blazing blue tile color."

  • From the descriptive passages in the story, we can tell the sun means a lot to the characters. It brings warmth, color, and even a type of freedom they don't usually get to experience while living in Venus:

"But they were running and turning their faces up to the sky and feeling the sun on their cheeks like a warm iron; they were taking off their jackets and letting the sun burn their arms."

"They ran among the trees, they slipped and fell, they pushed each other, they played hide-and-seek and tag, but most of all they squinted at the sun until the tears ran down their faces;"

The sun in "All Summer in a Day"

"All Summer in a Day" is a short story set in Venus, which has been colonized by humans. It turns out that the sun only comes out for a brief moment every 7 years. Therefore, some children living on the planet have never gotten to experience the sun.

Bradbury uses a lot of sensory language to describe the sun and the environment, which means he appeals to our senses. He focuses especially on the warmth and the colors.

The sun is clearly extremely important for the characters in the book. It is a novelty that provides them with the freedom they don't usually have.

Learn more about "All Summer in a Day" here:

https://brainly.com/question/14822988