My mother believed you could be anything you wanted to be in America. You could open a restaurant. You could work for the government and get good retirement. You could buy a house with almost no money down. You could become rich. You could become instantly famous. –“Two Kinds,” Amy Tan


How does this passage provide an example of an intrinsic motivation?

It demonstrates the mother’s ambition. this one is right

It demonstrates that the mother’s main concern is her family.

It demonstrates that the mother doesn’t care what others think.

It demonstrates the mother’s worry about how other people view her.

Respuesta :

iriesm

Answer:

The answer is A

Explanation:

I'm right fam, trust me.

The passage mentioned the words of a mother towards her son. The intrinsic motivation provided in the passage is correctly mentioned in the following statement:

"It demonstrates that the mother doesn’t care what others think."

Intrinsic motivation is defined as the words uttered or spoken for self increment irrespective of the society, economy, and what others think. In the given passage the mother is thinking only about her son and making him do such activity which is for their inherent satisfaction rather than for some separable consequence.

Reasons for incorrect options:

  • The passage does not demonstrate the ambition of the mother towards the dream of her son, rather she wants to show success to society.

  • The mother wants inherent satisfaction, rather than concern for her family.

  • The mother does not worry about society or the public for fulfilling her dreams.

Therefore, the passage tells about how the mother does not care about what other think.

To know more about "Two Kinds", refer to the link:

https://brainly.com/question/16890922