will give brainiest if you reply in under 10 minutes

Read the excerpt from "How the Whale Got His Throat.”

For the Mariner he was also an Hi-ber-ni-an. And he stepped out on the shingle, and went home to his mother, who had given him leave to trail his toes in the water; and he married and lived happily ever afterward. So did the Whale. But from that day on, the grating in his throat, which he could neither cough up nor swallow down, prevented him eating anything except very, very small fish; and that is the reason why whales nowadays never eat men or boys or little girls.

What is the central idea of this passage?

Human beings are creative when they get into trouble.
Because of one man’s actions, whales never eat human beings.
Whales always have a sore throat because of a grating.
Human beings should stay away from whales to avoid being swallowed.

Respuesta :

Answer:

B: Because of one man’s actions, whales never eat human beings.

Explanation:

Source: Trust me bro & the guy above thanks!

The central idea of the passage is because of one man’s actions, whales never eat human beings.

What is "How the Whale Got His Throat”?

This is a story written by Rudyard Kipling. The story is about a mariner. The whale saw a ship-wrecked Mariner. It ate the ship. There was a man on the ship who put his raft on the whale's throat and came out. From there, whale never eats humans.

Thus, the correct option is B.

Learn more about "How the Whale Got His Throat”

https://brainly.com/question/19622632

#SPJ2