BOT100
contestada

Read the passage from Sugar Changed the World.

We all crave sweetness, now more than ever since there are so many ways to satisfy that need. And there are still sugar plantations where the work is brutal. In places like the Dominican Republic (Haiti's island neighbor), some sugar work is not very different from what it was for Marina's Indian ancestors in British Guiana: hard, poorly paid labor by people who are often mistreated. But for most of us, chemists have more to say about how we satisfy that taste than do overseers. When sugar is in the headlines, critics speak about how much of it we eat, not who picked the crop. Doctors warn that young people are gaining too much weight from eating sugary snacks; parents learn that kids who drink too many sweet sodas can cycle between manic sugar "highs" and grinding sugar "crashes." No one worries about where the sweetness comes from. Our diet was transformed by the Age of Sugar, but that era is over.

Which statement is the most objective summary of the passage?

A) Craving sweetness leads to developing poor habits around food.
B) New sources of sweetness use better techniques than the old sources did.
C) Chemists conduct work that is not interesting to much of the public.
D) Sugar cane is no longer the main source of sweetness for most people.

Respuesta :

Answer:

D. Sugar cane is longer the main source of sweetness for most people

Explanation:

I'm taking the test and other people said it was D. If it's wrong let me know.

The statement which is the most objective summary of the passage is:

  • D) Sugar cane is no longer the main source of sweetness for most people.

An objective summary is one where there is a concise statement that is used to make a summary without adding bias or personal opinions.

According to the given passage, we can see that there is a narrative about sugar and how important it was to the extent of changing the world.

As a result of this, we can see that sugar cane is no longer the main source of sweetness for most people.

Therefore, the correct answer is option D

Read more here:

https://brainly.com/question/17161676