Read the passage about the life of Jackie Robinson.

Jackie Robinson was born on January 31, 1919, in Cairo, Georgia. He was the youngest of five children and raised by a single mom in relative poverty. Jackie was very much inspired by his older brother Matthew to pursue his talent and passion for athletics. He attended John Muir High School and then went on to Pasadena Community College, where he played football, basketball, track, and baseball. From there, Jackie went on to the University of California, Los Angeles, where his time was cut short due to financial hardship.

At the outset of Jackie’s career, the leagues were still segregated. On April 15, 1947, Jackie became the first African-American athlete to play in the major leagues. He led in stolen bases and had an outstanding batting average, earning the honor of Rookie of the Year. Despite the ongoing racism that Jackie faced from some teammates, crowds, and players from other teams, he led his team to several National League pennants and ultimately helped them achieve the greatest victory of all: the World Series.

Which details from the passage could be included in a yearbook page about Jackie Robinson’s accomplishments?

Robinson’s family background
Robinson’s birthdate and birthplace
Robinson’s Rookie of the Year award
Robinson’s enrollment in college

Respuesta :

The correct answer is Robinson’s Rookie of the Year award

Explanation:

In a yearbook, the purpose is to publish important events that occurred in the previous year in an institution such as a high school or in a specific field. This content includes important accomplishments or relevant achievements by those related to the topic of the yearbook. In the passage presented, one of the accomplishments that can be included about Jackie Robinson is that he won the Rookie of the Year award because this event was a relevant achievement or award that was the result of effort, talent, etc. Also, others such as family background or birthdate are not achievements but only information about the life of Jackie Robinson.

Answer:

The correct answer would be Jackie Robinson’s Rookie of the Year award

Explanation:

This would also be option ( C )