contestada

Read the paragraph below and look for the main idea.

Andrew Carnegie was a man to look up to. He is best known for making a fortune in the steel industry in the late 1800s and early 1900s. He sold his ownership in the business and gave away most of the money. Many of our country’s organizations benefited from Carnegie’s help.

Which sentence is the main idea of the paragraph?

He is best known for making a fortune in the steel industry in the late 1800s and early 1900s.

He sold his ownership in the business and gave away most of the money.

Andrew Carnegie was a man to look up to.

Many of our country’s organizations benefited from Carnegie’s help.

Respuesta :

Answer:

andrew carnegie was aman to look up to

Explanation:

because he was a man to look up to

Andrew Carnegie was an American Industrialist that expanded the steel industry. He was a man to look up to. Thus, option C is the main idea of the paragraph.

Who was Andrew Carnegie?

Andrew Carnegie was referred to as an industrialist, and also a philanthropist by many. He is known for his great contribution to developing and expanding the steel industry.

The main idea is the central idea and states the purpose of the passage or the context. It can be deduced from the plots, settings, and the role of the character of the story.

Therefore, Andrew Carnegie was a man to look up to.

Learn more about Andrew Carnegie here:

https://brainly.com/question/2772570

#SPJ2