Read this passage from The Odyssey.

I approached my host with a cordial, winning word:
'So, you ask me the name I'm known by, Cyclops?
I will tell you. But you must give me a guest-gift
as you've promised. Nobodythat's my name.
Nobody
so my mother and father call me, all my friends.'

What explicit detail is the reader given about Odysseus in this passage?
A. Odysseus tells the Cyclops that his name is "Nobody."
B. Odysseus is passive aggressive, which is shown by how cordial he acts.
C. Odysseus is clever to have fooled the Cyclops so easily.
D. Odysseus is reluctant to give the monster his full name.

Respuesta :

the son of the mother and father in the passage 

Answer:

C. Odysseus is clever to have fooled the Cyclops so easily.

Explanation:

Odysseus tries and tricks the cyclops into believing that his name is nobody, as a trick so he can later escape easier, since he blinds the cycops while the cyclops is sleeping and when he wakes up blinded and hurt he yells to his cyclops friends that nobody hurt him and that nobody blind him, Odysseus shows how clever he can be by fooling the cyclops.