Read the passage about dogs in the classroom. Which two sentences give the best description of the passage?

Did you know that children who read to a dog can improve their reading skills? That’s one reason why it may be a good idea to have dogs in the classroom. Studies have also shown that spending time with animals can help calm a child’s nervousness. Children who are less nervous learn better and more easily. A study from the University of California backs up this idea. In the study, third graders read to a dog for 10–15 minutes once a week for 10 weeks. Even this small amount of time with a dog improved the third graders’ reading skills by 12 percent. What’s more, other studies have found that being with a pet can create a sense of responsibility in children.



Being around pets benefits kids who need to learn responsibility.

Bringing pets to school is a good idea for both students and their teachers.

Being around pets can improve children’s ability to learn.

A study by University of California found that reading to dogs improved third graders’ reading skills.

Respuesta :

Answer:

the two sentences that best describe this passage are "being around pets benefits kids who need to learn responsibility." and "a study by university of california found that reading to dogs improved third graders' reading skills."

Explanation:

together these two sentences sum up all of the ideas in the article and explains all of the benefits described. the second sentence sums up the majority of the article and choosing the one about improving a childrens ability to learn would be repetitive. and the other about it being good for the teachers isnt mentioned in the article at all.

the study is the most important part of the passage and covers pretty much the entire beginning of it. the responibility was kind of added in as a "hey this is a thing too" but it really showcases how beneficial the dogs are to kids and thats what the articles message is

gsnead

Answer:

i took the test the answer should be:

Explanation:

Being around pets can improve children’s ability to learn.

and

A study by University of California found that reading to dogs improved third graders’ reading skills. hope this helps :)