faithyann
contestada

Read the selection below from Gulliver’s Travels by Jonathan Swift and answer the question that follows.



There is likewise another diversion which is only shown before the emperor and the empress, and first minister, upon particular occasions. [1] The emperor lays on the table three fine silken threads of six inches long; one is purple, the other yellow, and the third white. [2] These threads are proposed as prizes for those persons whom the emperor has a mind to distinguish by a peculiar mark of his favor. . . . [3] The emperor holds a stick in his hands, both ends parallel to the horizon, while the candidates advancing, one by one, sometimes leap over the stick, sometimes creep under it, backward and forward, several times, according as the stick is advanced or depressed. [4]



After reading the passage for the first time, which sentence would readers most likely need to reread for better understanding?

sentence 1
sentence 2
sentence 3
sentence 4

Respuesta :

Sentence 4 is not clear.

The correct answer is D. Sentence 4 "The emperor holds a stick in his hands, both ends parallel to the horizon, while the candidates advancing, one by one, sometimes leap over the stick, sometimes creep under it, backward and forward, several times, according as the stick is advanced or depressed."

Explanation:

The passage taken from "Gulliver's Travel" written by Jonathan Swift explains one of the strange practices Gulliver's encounter in Lilliput a fictional island in which the story takes place. This passage is divided into four main sentences each of which describes a different element of the particular practice of the people of this island. In the first sentence the narrator describes this diversion is practiced by the emperor, empress, and first minister only on particular occasions; in the second sentence the narrator describes the emperor lays some silken threads on a table and then in the third sentence it explains these threads are the prizes for the winner; finally in the fourth sentence the narrator describes the process and the actions the emperor carries out during this particular game or practice.

In the case of sentence four, which is one of the longest sentences, it includes a series of steps carried out by the emperor, considering this sentence summarizes a process and the reader needs to understand each of the steps to really understand all the passage, it is probably the readers need to read it more than once or to stop some seconds after read each step to process the information.