Which inference about Dr. Jekyll is best supported by evidence from the passage?

“I am quite sure of him,” replied Jekyll; “I have grounds for certainty that I cannot share with any one. But there is one thing on which you may advise me. I have—I have received a letter; and I am at a loss whether I should show it to the police. I should like to leave it in your hands, Utterson; you would judge wisely, I am sure; I have so great a trust in you.”

– The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde,
Robert Louis Stevenson

A. He has lost confidence in his own judgment because of his involvement with Mr. Hyde.

B. He is allowing Mr. Hyde to hide in the laboratory.

C. He has been told by Mr. Hyde that Mr. Utterson cannot be trusted.

D. He fears that he will be arrested for the murder of Sir Danvers Carew.

Respuesta :

on e2020 it will be A

Ver imagen kittykatekove

The inference that has been supporting the passage has been the loss of confidence of Jekyll as he has been involved with Mr. Hyde. Thus, option A is correct.

The excerpt has been from the novel The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde, by Robert Louis Stevenson. It has been a murder story.

Inference from the passage

The passage has been about the conversation of Mr. Utterson and Dr. Jekyll. Jekyll receives a letter and wanted to have advice from Mr. Utterson.

The murder mystery has been based on the evident letter, and Mr. Jekyll has been confused to whether he will hand the letter to police or not.

This, has been describing Jekyll's confusion and loss of judgement.

Thus, the inference that has been supporting the passage has been the loss of confidence of Jekyll as he has been involved with Mr. Hyde. Thus, option A is correct.

Learn more about The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde, here:

https://brainly.com/question/12701725