The 1960 presidential election featured the first televised debate between the major party nominees. while democratic candidate john f. kennedy appeared tan and healthy, republican richard nixon wore a suit that didn't fit and refused to put on makeup. most radio listeners thought nixon performed better, but television viewers preferred kennedy, who ended up winning the election.what does the passage suggest about richard nixon's defeat in the 1960 presidential election?

Respuesta :

The options of the question are: A) Candidates need to pay attention to how their personal appearence might affect public opinion. B) Candidates must take advantage of all the opportunities to discuss their positions on Issues. C) If candidates cannot explain how their positions differ from their opponents positions, they cannot win an election. D) The words candidates use have a powerluk effect  on whether voters agree on their positions.

The correct answer is A) Candidates need to pay attention to how their personal appearance might affect public opinion.

What the passage suggest about Richard Nixon’s defeat of the 1960 presidential elections is that candidates need to pay attention to how their personal appearance might affect public opinion.

What really appealed to the public that watched the debate on T.V. was the image and confidence that Kennedy showed. Nixon appeared pale and wearing a suit that did not fit. Although Nixon was more experienced, the way Kennedy looked and the radiance he projected, made him win the election. So that is why candidates need to pay attention to how their personal appearance might affect public opinion.


Answer:

The answer is a on the post above just confirming

Explanation: